Navigation Menu+

Studio Gebäudelehre

children’s swimming pool, at TU Wien (2013)

Task

In the middle of a dreary 10 stories housing complex, a swimming pool for small children should be located, also including facilities for teenagers and an eventroom.

Response

The proposed building creates a new enclosed area, leaving the monumental existing surrounding outside to give the children a space where they feel secure and save.
The facilties are orientated towards the inner swimming pool, so that the parents can watch their kids at all time.
Due to the opning hours only in summer, the building creates a necessary shading for the kids in the water.
The swimming pool opens up to the view outside of the complex, a smaller path leads to the back of the building where the rooms for the teenagers a located.

 

Kommentar absenden

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.